Τρόποι ενημέρωσης

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

WrongFace - WrongFace Presents: Johnni Spets & Nikolas A.Y(2011)




Και εκεί που κάθεσαι και περιμένεις να δώσεις εξετάσεις, σκάει ο Κωστής και σου λέει ''σου έχω φέρει κάτι''. ''Τι να είναι?'' αναρωτιέσαι. Μην είναι κανά ψιλό που σου χρωστάει από τότε που του 'δωσες για καπνό και φιλτράκια και έμεινες ρέστος και δεν είχες να φας απ' τα everest και αναγκάστηκες να πας στη λέσχη σοβαρα μαλάκα ντροπή του? Μην είναι το τηλέφωνο της γκόμενας που γούσταρες? Οι.
Ενα cd. Ναι αλλά τι cd?
-Ε να μωρέ, κάτι φίλοι μου βγάλαν ένα δίσκο και σου 'φερα να τ' ακούσεις και 'συ που ακούς πχιοτική μουσική.
Κλασσικά πατώνω στην εξέταση, γυρνάω σπίτι και το βάζω στο player.

Ακούω το intro και λέω: ''Τον πιάσαν Κώτσο τον Κωστη, αυτό δεν είναι hiphop''. Γελάω με το απίστευτα αστείο wordplay που δημιούργησα και ακούω την ατάκα: ''But you 're wrongface... face...ce''. A.
Decent το δεύτερο κομμάτι αλλά να πω την αλήθεια μου δε με ενθουσίασε και σκέφτηκα να το κλείσω αλλά σκέφτηκα να δώσω μια ευκαιρία στο δίσκο. Δικά μας παιδιά έιναι άλλωστε.
Συνεχάει λοιπόν το cd και φτάνει στο ''το ΄93''. Πολύ γαμάτη κομμάτι με ωραίο story telling και jazzy παραγωγή. Eκεί αναπτερώθηκαν και οι προσδοκίες μου.
Το battle κομμάτι δεν μου άρεσε όχι για κανά συγκεκριμένο λόγο αλλά γιατί γενικά δεν πολυγουστάρω τα battles.

Για να μην πάρω ένα ένα τα κομμάτια γιατί βαριέμαι να γράφω θα πω ότι από το δίσκο γούσταρα τα: ''Για τον άλφα'' και ''Κηδεία''.

Πραγματικά όμως καρακάυλωσα με τα: ''Αλάνιμου λιμάνιμου'' το ''Λίγο πριν φύγω'' και ''Το ησπεράλντο''. Οποτε τα ακούω ένα χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπό μου. Τελικά το ελληνικό hip hop ακούγεται εν έτει 2011.

Τεχνικά δε προσφέρουν κάτι ξεχωριστό και ευτυχώς από μια έννοια γιατί ''αν δεν έχεις τι να πεις το να εμπλουτίζεις με τεχνικές το λόγο σου είναι ανώφελο'' και τα παιδιά ΕΧΟΥΝ κάτι να πουν.
Οι παραγωγές μπορώ να πω με ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ. Οn point, στηρίζαν το κάθε κομμάτι χωρίς να το επισκιάζουν και έδειξαν ότι οι Ελληνες το πάνε καλά το boom bap.
Ενα ακόμα, αισθητικό plus, είναι το artwork. Το μπρόκολο στο cd είναι σκέτη ψυχεδέλεια!

Συμπερασματικά, το cd κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο και βγάζει έναν fresh ήχο που το ελληνικό hip hop πραγματικά τον χρειαζόταν. Ο,τι πρέπει για το καλοκαιράκι!

Big ups για τα παιδιά από Μπραχάμι και ακούστε το ρε μαλάκες, τσάμπα είναι, για τους αναγνώστες.



Tracklist:


1. Wrongface 1:39
2. Στην απ' έξω feat JK1 3:22
3. Tο '93 feat. Sous Peau 3:59
4. H επιστροφή του αυ 2:29
5. Kηδεία feat. LordMess   3:57
6. Για τον άλφα 3:45
7. Αλάνιμου λιμάνιμου 3:57
8. Το ησπεράλντο 2:32
9. Λίγο πριν φύγω 3:56
10. Mighty mos 1:17
11. Το λοιπόν 4:52



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου