Τρόποι ενημέρωσης

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Curren$y & Alchemist - Covert Coup (2011)



20 Απριλίου. Μια ακόμα μέρα διακοπών..
«Θα 'χει βγει το Covert Coup» είπα μόλις άνοιξα το pc, και πήγα να το κατεβάσω.
Alchemist με κοιλίτσα τον τελευταίο καιρό, και Curren$y που έχει κάνει τρελλο buzz με 2 «σιντάρες» μέσα στο '10, τις οποίες όμως μισές τις τσέκαρα. Αλλά όπως και να χει, 10 μπήτια ALC είναι full motivational για τον καθένα, για να ακούσει τον Tha Spitta..
Σκέφτηκα να βάλω δυνατά τα ηχεία και να το αφήσω να βαράει, έτσι και αλλιώς στιχους από την πρώτη ακρόαση δεν θα πρόσεχα. Και έκανα πολύ καλά. BBS το πρώτο track, και οφείλω να ομολογήσω πως χτύπησε ιδανικά στα ηχεία. Η «βαριά», βασικά η «έχω-πιεί-10-γάρα-και-χώνομαι-στο-booth» χροιά του Curren$y κολλάει σωστά σε beats τέτοιου στυλ του alan του χημικού. Για να μην τα πολυλογώ, δεύτερο track, πάνε κάπως έτσι πάλι τα πράγματα, με την διαφορά του οτι εδώ χώνεται και ο Prodigy, πράγμα που κάνει το κομμάτι πολύ πιο ενδιαφέρον...
Μόλις σκάει το 3ο κομμάτι λέω εδώ είμαστε. Τρελό μπητάκι, ο,τι πρέπει για να πω πως μέχρι τώρα πάει γαμάτα το EP. Μέχρι που χώνεται ο Fiend, και χώθηκε και κατευθείαν skip. Το πόσο τον σιχαίνομαι αυτόν τον τύπο δεν λέγεται.. Στην συνέχεια, πάλι τα ίδια, μέχρι που χώνεται πάλι το feat, αυτή η φορά η αντιπάθεια μου για τον συμμετέχοντα (Smoke DZA), δεν ήτανε αρκετή για να με κάνει να skipάρω τέτοιο beat.
5, Smoke break.. μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης αυτού του κομματιού.
και φτάνουμε στο 6. Scottie Pippens. Το καλύτερο του EP. Με συμμετοχή φωτιά, Freddie Gibbs. Ανεβάζει το επίπεδο αυτό το κομμάτι. Το flow του Gibbs δένει υπέροχα στην παραγωγή, και όλος ο Gibbs δένει υπέροχα επίσης με τον Curren$y.
Ventilation, αρκετά chillout κομμάτι, αλλά βαρετό.
Στην συνέχεια ακούμε τα double07 και success is my cologne, δύο από τα πιο ωραία κομμάτια της κυκλοφορίας, τα οποία δεν φεύγουνε καθόλου από την βασική ιδέα του EP: χασίσι.
Κομμάτι 10, και το Full Metal, κλείνει το Covert Coup πολύ πιο όμορφα από ο,τι είχε ανοίξει, με την πιο ωραία (μπορεί να είναι στα σημεία καλύτερη και από την scottie pippens) παραγωγή εκ των 10.
Κάνοντας μια σούμα, μπορώ να πω, πως όποιος δεν γουστάρει φάσεις που είναι τελείως «άραγμα και εδώ και πίνουμε και την vodkιτσα μας και σκάμε και το γαράκι μας αμα λάχει και θέλουμε και θα το βάλουμε στο full να χαλαρώσουμε» τότε έχασε τον χρόνο του που το διάβασε όλο αυτό. Τώρα, όποιος γούσταρε..
Εδώ είναι και το link:

Tracklist:

01. BBS
02. The Type (Ft. Prodigy)
03. Blood Sweat And Gears (Ft. Fiend)
04. Life Instructions (Ft. Smoke DZA)
05. Smoke Break
06. Scottie Pippen (Ft. Freddie Gibbs)
07. Ventilation
08. Double 07
09. Success Is My Cologne
10. Full Metal

Με Bold αυτά που ξεχώρισα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου