Τρόποι ενημέρωσης

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Βρώμικος Νότος - Στην Καρδιά & Στο Μυαλό (2011)



Ο Μάης έχει μπει πολύ δυνατά εντός και εκτός των συνόρων και μετά την δισκάρα του Soulkast κυκλοφόρησε χθες (ή σήμερα, ανάλογα με το πότε θα ανέβει το άρθρο) και μεταξύ άλλων, η δεύτερη δουλειά από το project "Βρώμικος Νότος", μια δουλειά που περιμέναμε αρκετό καιρό τόσο εγώ, όσο και οι περισσότεροι που είχαμε ακούσει την πρώτη τους δουλειά, ιδίως αφότου ακούσαμε και είδαμε το video clip που κυκλοφόρησε στις αρχές του Φλεβάρη.
Να πω κάπου εδώ για όσους δεν ξέρουν ότι ο Βρώμικος Νότος είναι μια μεγάλη παρέα που μέσα της συναντάμε τους Dust Rhymes, Στίγμα, Χωρίς Ανάσα, Νεκρό Παλμός, Κοής, Loopa, Παλμοί Της Ίριδας, Άγνωστος Χειμώνας, Φέρμα, Zenix, Απρόσωπα Πρόσωπα, Άγρυπνος και Dj Slander (όπως αναγράφεται στο info του album τους) αν μου ξέφυγε κάποιο όνομα ή έβαλα κάποιον παραπάνω να με συγχωρείτε είναι και η περίοδος τέτοια που δεν έχω και τον χρόνο να ελέγξω.
Η μεγάλη μου χαρά ήρθε όταν κατέβασα και εκάνα unzip τον φάκελο και είδα θαμπωμένος 43 κομμάτια. 43 κομμάτια που όταν τα άκουσα, ενώ περίμενα να ταν προχειροδουλειές (όπως μας έχουν συνηθίσει ονόματα του χώρου, να πετάν δηλαδή 50 κομμάτια τον χρόνο που τα 40 είναι υπόθεση μιας μέρας) τελικά αποδείχτηκα λανθασμένος καθώς όλα κομμάτια ήταν αρκετά αξιόλογα. Τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι και λογικό, αφού μιλάμε για μια παρέα κοντά 20 άτομα, αν γουστάρουν κατεβάζουν και ποδοσφαιρική ομάδα, ταλέντο και όρεξη υπάρχει, οπότε ιδού τα αποτελέσματα!
Όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατο να πω την άποψη μου για 43 κομμάτια, αλλά θα πω για το overall: Ένα πολύ δυνατό album, με πιο σκοτεινές παραγωγές και ερμηνείες από το πρώτο album, κάτι που πιστεύω θα αρέσει σίγουρα στους πιστούς του Ελληνικού hip hop, αλλά και στο υπόλοιπο κοινό που δεν τρέφει τόσο μεγάλη αγάπη για την εν λόγω σκηνή. Επίσης, πιστεύω θα σας παρακινήσει να το ακούσετε ο στίχος του. Πολύ καλός στίχος από πολλούς, υπάρχουν σε μερικά σημεία κάποιες αδυναμίες στον τεχνικό τομέα, αλλά είναι μεμονωμένα περιστατικά θαρρώ.
Κατεβάστε το και πιστεύω δεν θα μετανιώσετε που το κάνατε!

Μερικά κομμάτια ενδεικτικά:


Tracklist:
ΥΓ. Σιγά μην καθόμουν να γράφω 43 κομμάτια ένα-ένα. πάρτε το screenshot, όμορφα κ ωραία.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου