Τρόποι ενημέρωσης

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

CW Stoneking - Jungle Blues (2008)



Τον C.W. Stoneking τον γνώρισα μια ωραία μέρα που ο προαναφερθέντας Κωστής μου έστειλε το classic για μένα πλέον ''The Love me or Die''. Αφού έλιωσε στο repeat καμιά 2-3 μέρες, κατέβασα όλο το album και το άφησα να σαπίσει στο φάκελο ''Blues'' ρίχνοντας του μια υποτιμητική ακρόαση. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

Την προηγούμενη εβδομάδα λοιπόν, αποφάσισα να τον ξανακούσω ακολουθώντας το παράδειγμα του αδελφού μου, δηλαδή υπομονή στη μουσική. Ασε το γαμημένο δίσκο να παίξει 3-4 φορές πριν τονε κρίνεις!

Αφού άκουσα το cd και έμεινα με το στόμα ανοιχτό, αποφάσισα να ψάξω λίγο παραπάνω για τον Stoneking σαν καλλιτέχνη.

Γάμα το hip hop και τα φαρδιά! Γάμα το metal και τα πέτσινα! Αν θα μπορούσα να γίνω σαν ένα καλλιτέχνη, αυτός θα ήταν ο Stoneking.  Η μουσική του, οι στίχοι του, τα ρούχα του και η ομιλία του θυμίζουν αλλοτινές εποχές και ευτυχώς, όχι 70's και 60's.
Οποιος ξέρει από ιστορία και συγκεκριμένα από ιστορία του καπιταλισμού, θα καταλάβει ότι η μουσική του Stoneking, ή μάλλον ο ίδιος ο Stoneking ήρθαν από την εποχή της αποικιοκρατίας.
Μια εποχή όπου η Μεγάλη Βρετανία ήταν υπερδύναμη και είχε τα αρχίδια να βγαίνει στις θάλασσες και να θαλασσοπνίγει τους ανθρώπους της για να κατακτήσει ένα νησάκι. Μια εποχή όπου οι τιράντες και η ιεραποστολή ήταν ''trendy'' και το box ήταν άθλημα κυρίων. Μια εποχή όπου οι λευκοί είχαν στα πόδια τους όλη την υφήλιο και στο μυαλό τους την υπεροχή της λευκής φυλής σαν δεδομένο.

Από αυτή την εποχή λοιπόν μας έφερε τη μουσική του ο Stoneking.


Το album λοιπόν ξεκινάει με το ομώνυμο ''Jungle Blues'' το οποίο είχε την τύχη να βγει και σε video clip, ένα από τα καλύτερα που έχω δει ποτέ μου. Ωραίος ρυθμός και ναυτικοί στίχοι που σε ταξιδεύουν.

As usual, δε θα γράψω ολόκληρη παράγραφο για ένα κομμάτι εκτός από το ''The Love me or Die''.

To τραγούδι που με έφερε σε επαφή με τον καλλιτέχνη, με αιχμαλώτισε από την πρώτη ακρόαση.
Με το που ακούς την ενορχήστρωση του τραγουδιού, μυρίζεις ζούγκλα και υγρασία ενώ οι πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό έιναι ''τρομπόνι'' και ''κίτρινος πυρετός'' και οι στίχοι του τελικά σε δικαιώνουν.

Τα τραγούδια που ξεχώρισα στο δίσκο είναι τα: Jungle Blues, Talkin Lion Blues, The Love Me Or Die και Early In The Mornin χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα είναι άσχημα.

Tracklist

  1. "Jungle Blues" - 3:57
  2. "Talkin Lion Blues" - 4:32
  3. "Jungle Lullaby" - 4:49
  4. "Brave Son Of America" - 3:40
  5. "Jailhouse Blues" - 4:33
  6. "Housebound Blues" - 3:37
  7. "I Heard The Marchin Of The Drum" - 3:53
  8. "The Love Me Or Die" - 3:51
  9. "Early In The Mornin" - 3:32
  10. "The Greatest Liar" - 3:37



That's all folks!

Update: Στίχοι στην ιστοσελίδα του Stoneking.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου