Τρόποι ενημέρωσης

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Jedi Mind Tricks - The Psycho-Social, Chemical, Biological & Electro-Magnetic Manipulation of Human Consciousness (1997)

Καλησπέρα και πάλι. LowInertia ξανά στo πληκτρολόγιο αφού ο Αντρέας και η σαπιοπαρέα του μας κλάνουν για να διαβάσουν για τις πανελλήνιες. Φλώροι...

Αφου λοιπόν μέσα σ'αυτό το blog εγώ είμαι ο ΑΝΤΡΑ, είπα να κάνω ένα review για ένα ΑΝΤΡΙΚΙΟ δισκίο όπως το The Psycho-Social, Chemical, Biological & Electro-Magnetic Manipulation of Human Consciousness.

Μεγάλος τίτλος.


Kαταρχάς, δυό λόγια για το συγκρότημα μιας και έρχονται το Μάρτιο. Οι JMT αρχικά ήταν ένα hip hop duo από τη Φιλαδέλφεια, αποτελούμενο από τους Ikon the Verbal Hologram (νυν Vinnie Paz) στο ρόλο του mc και τον Stoupe the Enemy of Mankind στο ρόλο του παραγωγού. Μετά ήρθε ο Jus Allah, έφυγε και μετά ξαναήρθε. Ετσι απλά. Καθαρή γαιδουριά εκ μέρους του αλλά εμένα δε μου πέφτει λόγος στα της μπάντας.


Το The Psycho-Social, Chemical, Biological & Electro-Magnetic Manipulation of Human Consciousness είναι το debut album τους και κάπως ξεχωριστό όσον αφορά τις παραγωγές και τους στίχους.
Στο θέμα των beats, το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Stoupe δούλεψε σχεδόν αποκλειστικά με δικά του beats, πράγμα που δεν ξαναείδαμε σε επόμενους δίσκους των JMT όπου οι παραγωγές ήταν κυρίως ολόκληρες λούπες με ελαφρό voice pitch στα φωνητικά τους ενώ το τραγούδι Souls from the Streets ψιλο-dub-ίζει αν και δεν παίρνω όρκο. Αν κάνω λάθος μη με διορθώσετε γιατί μου τη σπάει.
Οσον αφορά τους στίχους, το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Ikon (νυν Vinnie Paz, μη μπερδεύεστε) ασχολήθηκε κυρίως με θρησκευτικά ή/και παραθρησκευτικά, παραφυσικά, και μυθολογικά θέματα. Σίγουρα το στοιχείο αυτο το κράτησε και στα cd που ακολούθησαν αλλά για ένα περίεργο λόγο δε το άφησε να βγει και πολύ έξω.
Ενα άλλο αξιοπερίεργο στους στοίχους είναι ότι σε αυτό το δίσκο ο Ikon δε μας πρήζει τα αρχίδια με το πόσο μισεί τους gay και το Χριστιανισμό. Εντάξει Vinnie, είσαι Μουσουλμάνος ΑΝΤΡΑ αλλά πες και κάτι άλλο.

Στο ζουμί λοιπόν, το cd ξεκινάει, όπως τα περισσότερα cd τους με λόγια από ταινία (δεν ξέρω ποια) και ένα beat. Θεός, δημιουργία, κύρηγμα και άλλα πρηξαρχίδια. Το beat ακούγεται όμως και σε βάζει στο mood του υπόλοποιπου album που είναι λιτά και μετρημένα beats με μερικά σχετικά νυσταγμένα ραπαρίσματα.
 Το ''Winds of War'' καλό είναι και μάλλον το μόνο που μου άρεσε στην πρώτη ακρόαση του δίσκου.
Eπίσης το ''Chinese Water Torture'' είναι γαμώ και μου θύμισε πάρα πολύ το ''Come Clean'' από Jeru The Damaja.

Oι ντόπες στο cd είναι αρκετές θα έλεγα αλλά για να μη χρονοτριβώ: The Three Immortals, Omnicron, I Who Have Nothing (bonus video clip με τον Ιkon να μπεκρουλιάζει) και Communion: The Crop Circle Thesis.

Για το τέλος άφησα το Neva Antiquated, τραγούδι με το καλύτερο beat που έχει υπάρξει ποτέ σε γήινο ηχογράφημα ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. Οκ, τώρα που τράβηξα την προσοχή σας με τα bold, το Neva Antiquated είναι το καλύτερο hiphop κομμάτι όλων των εποχών και όποιος διαφωνεί τον προκάλω σε ξιφομαχία. 100 χρόνια να το ακούω θα το γουστάρω. Και εσείς. Αν μου δοθεί η ευκαιρία θα το ραππάρω στο Κύτταρο live μαζί με το Vinnie και τον Jus Allah.


Για το τέλος: Το cd είναι WAYYY underrated, το The Apostles Creed μοιράζεται το ίδιο sample με το intro του ''Στα βήματα του Ισκιου'' από Αγνωστο Χειμώνα, ψαχτείτε και με το πρώτο cd του Jeru που παρέθεσα πια πάνω και αν παίρνετε ΠΟΛΥ στα σοβαρά τους στίχους του hiphop και είστε της μαλακισμένης φιλοσοφίας ''ό,τι λες να το κάνεις'' μην ακούσετε καν το δίσκο. Really, don't.

Last minute info: O Stoupe την έκανε από τους JMT. Το κέρατό μου. :(

Btw: ''Ανδρέας ****: βαζε και κανενα τρακλιστ ρε πεταμενε'' οπότε:

  • Tracklist

    1. Intro
    2. The Winds of War
    3. Chinese Water Torture Featuring Breath Of Judah
    4. The Three Immortals Featuring Apathy/Breath Of Judah
    5. Neva Antiquated (Dark Jedi Remix) Featuring Sun Pharaoh
    6. Omnicron Featuring Apathy/Sun Pharaoh
    7. As It Was In The Beginning... Featuring Lost Children Of Babylon
    8. Books Of Blood: The Coming Of Tan Featuring El Eloh
    9. Incanatrix (Interlude)
    10. The Immaculate Conception
    11. The Apostle's Creed Featuring Apathy/Yan The Phenomenon
    12. I Who Have Nothing
    13. Communion: The Crop Circle Thesis Featuring The Lost Children of Babylon
    14. Onetwothree (1995)
    15. Souls from the Streets (1994)
    16. Last Straw (Onesoul Remix) (1994)
    17. Tug of War (1993)
    18. Get This Low Featuring Black Thought/Jus Allah



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου