Τρόποι ενημέρωσης

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Δημήτρης Μεντζέλος - Ο Ράπερ Της Χρονιάς (2011)

Τι να πει κανείς για τον Δημήτρη Μεντζέλο, έναν από τους πρωτεργάτες του Ελληνικού hip hop; Βασικός συντελεστής των θρυλικών Ημισκουμπρίων μας έχει προκαλέσει άφθονο γέλιο με ατάκες του, ενώ όλοι μας έχουμε λιώσει ανά καιρούς διάφορα κομμάτια τους (Χορεύοντας Με Το Λίπος, Στην Ντισκοτέκ, Greek Lover, Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία κλπ). Ήρθε λοιπόν η ώρα που ο "Delta Mee" κυκλοφόρησε το πρώτο του solo album που τιτλοφορείται "Ο Ράπερ Της Χρονιάς".

Το cd, με το που έμαθα ότι θα έχει παραγωγές Dj Alx, υποπτεύθηκα ότι θα είχε ψιλό90s ήχο. Και δεν απογοητεύτηκα. Τόσο οι παραγωγές του Alx, όσο και του Πρύτανη στα περισσότερα κομμάτια μου δίναν την εντύπωση ότι άκουγα cd από τα τέλη των nineties. Συν το γεγονός ότι σου έδινε την αίσθηση των Ημισκουμπρίων εποχής Γυναικολογίων και πίσω, κάτι το οποίο είναι αρκετά θετικό.
Το album ξεκινά δυναμικά με το "Στο Μικρόφωνο Αυτό" το οποίο έχει μια rock υφή ενώ συνοδεύεται από τους διόλου αδιάφορους "πικαπισμούς " του Dj Alx. Από κει και πέρα σε ποια κομμάτια έμεινα; Σίγουρα στην συνεργασία με Μιθριδάτη, στο "Ο Δικός Μου Δίσκος" ,καθώς αυτή ήταν πολύ κοντά σε Ημισκούμπρια. Ακούγοντας το μου θύμισε το παιχνιδιάρικο ύφος που διακατείχε τα παλιά κομμάτια τους ενώ δεν έλειψαν οι ατάκες, καθώς και ο καυτηριασμός της επικρατούσας κατάστασης στην Ελληνική hip hop σκηνή.
Άλλο κομμάτι που μου άρεσε αρκετά: Το "Ηλέκτρο", μαζί με τον Σέξπυρ το οποίο θυμίζει αρκετά Bomfunk Mc's. Επίσης ξεχώρισα το "Γιατί δεν μ αγαπάς όπως παλιά;" με τους VHS το οποίο μου φάνηκε ένα πολύ γλυκό κομμάτι με πολύ όμορφο στίχο. Κομμάτι που ξεχώρισε ήταν και το "Βετεράνος MC" πάνω στην παραγωγή του Dj Alx, ένα από τα κομμάτια που αρκετοί το είχαμε ακούσει ήδη μέσα από το mixtape του Dj The Boy "Hot Joints" (αλλά σε παραγωγή Dj Premier). Τέλος, παραγωγικά ήταν αρκετά καλό και το "Έτσι Μπράβο Ζωηρά" με τον Τάκι Τσαν.
Οπότε έχουμε ένα αρκετά καλό δισκάκι το οποίο έχει και άλλα όμορφα κομμάτια εκτός από αυτά που ανέφερα. Το συνιστώ στους "Ημισκούμπρια fans" και σε όσους θα θέλαν να ακούσουν έναν όμορφο Ελληνικό hip hop δίσκο. Ίσως να μην είναι υπερβολή ο τίτλος του album τελικά...

Tracklist:

1 ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΑΥΤΟ
2 ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ
3 Ο ΡΑΠΕΡ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
4 ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ feat. Λάμπρος Καρελάς
5 ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΖΩΗΡΑ feat. Τάκη Τσαν, Χαρμάνης
6 ΠΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΙΑ feat. ETSI DE
7 Α, ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ feat. Αντιγόνη Κατσούρη
8 IT'S A BOY!
9 ΓΙΑΤΙ ΔΕ Μ' ΑΓΑΠΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ (Why don't you love me) feat. VHS
10 ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ (για την Τάνια) feat. VHS
11 Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΙΣΚΟΣ feat. Μιθριδάτης
12 ΗΛΕΚΤΡΟ feat. Σέξπυρ
13 ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ MC (DJ ALX golderena mix)

6 σχόλια:

καλυτερο απο του Μιθριδα αλλα και παλι τα σκατα δεν εχουν ιδιετερα δυσκολο επιπεδο για να το ξεπερασεις.

Τα μισά να μου 'λεγε Don, τα μισά...

o sunaderfos anwnumos exei dikio epidh den mporeis na katalabeis ti thelei na pei kapoios den xreiazetai na ton krazeis anwnumos 2

ωραιο πρεπει να ειναι το cd! τακι τσαν, χαρμανης, μιθριδατης, dj alx, πρυτανης, σεξπυρ και cenobite μαζι με τον μεντζελο δεν ειναι και λιγο.

an summetexoun oloi autoi tote...o tus pou einai...???

Δημοσίευση σχολίου