Τρόποι ενημέρωσης

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Korea - The Delirium Suite (2010)


Τους Korea δεν τους ήξερα μέχρι πρότινος Και για να είμαι ειλικρινής ακόμα δεν τους ξέρω. Το cd τους το άκουσα εντελώς τυχαία, σε μια αναζήτηση που έκανα περί alternative rock albums του 2010.
Αυτό που ξέρω είναι ότι μιλάμε για ένα Σουηδικό συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε στην Στοκχόλμη το 2003, με αρκετό ταλέντο και υποτιμημένο κατά την γνώμη μου.
Το εν λόγω album, πρόκειται για ένα sequel του πρώτου τους album: "The Present Purpose".Η δουλειά αυτή κινείται σε ήρεμους ρυθμούς, θυμίζοντας μου προσωπικά αρκετά την πρώτη δουλειά των Red, ενώ σε μερικά κομμάτια υπάρχει μικρή υποψία Electro στοιχείων, χωρίς ωστόσο να αλλοιώνουν το κυρίαρχο rock στοιχείο.
Σε όλο το album δεν υπήρξε ένα κομμάτι που να πάτησα "skip". Ακόμα και την 6η-7η φορά που το ακούω αυτήν την στιγμή. Αν με ρωτούσαν "Πιο κομμάτι ξεχωρίζεις απ όλο το album?" Σίγουρα θα απαντούσα το "Street Spirit" μια πολύ επιτυχημένη διασκευή του κομματιού των Radiohead. Από κει και πέρα, και το "Take The Blame" είναι πολύ ωραίο όπως και τα "The Absentee", "Prozac Gen." ενώ είναι πολύ ωραίο στα ρεφρέν το "Logical Fallacies". Αλλά όπως είδη είπα, δεν θα υπάρξει το κομμάτι που θα το κάνεις skip.
Συνοπτικά, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο, καθώς αναζητούσα κάτι σε alternative rock που να μου θυμίζει τους Red. Σίγουρα θα το αγαπήσει όποιος αγαπάει τέτοιες φάσεις καθώς μειονεκτήματα, προσωπικά, δεν εντόπισα. Από κει και πέρα, είναι και ο παράγοντας "γούστο". Πάντως δεν συνίσταται για ακροατές που θέλουν μουσική με "νεύρο".
Όσοι θέλετε να βρείτε κομμάτια τους στο YouTube, ενδεχομένως να ζοριστείτε, οπότε ιδού το myspace τους.


Tracklist:

1. Cataclysm
2. The Absentee
3. From The Ashes
4. Street Spirit (Fade Out) (Radiohead Cover)
5. Take The Blame
6. Enemies
7. Logical Fallacies
8. Cave Dweller
9. Bloodline
10. Prozac Gen.
11. Carpet-Slipper
12. Exit
13. Gone (Bonus track)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου