Τρόποι ενημέρωσης

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Imam Baildi - Cookbook (2010)

Καλησπέρα και καλή χρονιά. Μπορεί ο καιρός να μην μοιάζει και τόσο "καλοδιάθετος" και σίγουρα το feeling του δίσκου δεν ταιριάζει και τόσο με την εποχή, ωστόσο είναι μια άξια δουλειά που αξίζει να προωθηθεί. Οι Imam Baildi λοιπόν φέραν λίγο πριν κλείσει το 2010 την νέα τους δουλειά που τιτλοφορείται "Cookbook".

Έχοντας την "ρετσινιά" από το πρώτο τους album, ως το συγκρότημα που έχει την τάση να samplάρει τακτικά Ελληνικά κομμάτια και δη ρεμπέτικα, σαφώς και όλοι περιμέναμε, και όχι άδικα, κάτι αντίστοιχο και στην νέα τους δουλειά.
Όσοι είστε λάτρες του Ελληνικού λαϊκού, θα παρατηρήσετε δειγματοληψίες από κομμάτια όπως το "Τι σού κανα και με εγκατέλειψες" του Ζαμπέτα ή το "Θλίψη" του Μανώλη Χιώτη, ερμηνευμένο από την Μαίρη Λίντα.
Ωστόσο, η παρουσίαση δεν σταματάει εδώ, οι Imam Baildi κανόνισαν να έχουν και καλή "ενίσχυση" στις παραγωγές τους, καθώς στις συνεργασίες συναντούμε τον Ives των Delinquent Habits (στο κομμάτι Busca Ritmo) ενώ στο ίδιο κομμάτι δανείζει την φωνή του και ο Mc Yinka. Στο La Rumba No Miente συναντάμε τον Maxwell Right, τον BnC και την Evz Rockz, όπως επίσης και ο Εισβολέας συμμετέχει στο κομμάτι "Αργιλέ μου γιατί σβύνεις" στο οποίο τα φωνητικά είναι της Ελένης Τσαλιγοπούλου. Από κει και πέρα έχουμε και το κομμάτι-remix "Τα Χάρτινα" της Δήμητρας Γαλάνη με τον Mc Yinka, κομμάτι το οποίο το συναντάμε και στον προσωπικό δίσκο της "Πίξελ", ενώ αντίστοιχο κομμάτι-remix είναι και το "Τα παιδιά της γειτονιάς σου" που είχε συμπεριληφθεί και στο Best of δίσκο της Ελένης Τσαλιγοπούλου το 2008.
Μιλάμε για έναν δίσκο που περιέχει και χορευτικά κομμάτια και πιο ατμοσφαιρικά κομμάτια
που ωστόσο καταφέρνουν να είναι αλληλένδετα μέσα στον δίσκο.
Πρόκειται λοιπόν για έναν δίσκο που αξίζει να αγοραστεί και κυρίως για να στηρίζονται τέτοια εγχειρήματα, καθώς κατά την ταπεινή μου άποψη μιλάμε για ένα συγκρότημα με μέλλον.
Κομμάτια που ξεχώρισα: Carantino Manouche, Αργιλέ μου γιατί σβύνεις, Busca Ritmo, Τα Χάρτινα, Θλίψη


Tracklist:

1) Carantino Manouche
2) Busca Ritmo
3) Ακρογιαλιές Δειλινά
4) La Rumba No Miente
5) Λόγια Αντάλλαξαμε Βαριά
6) Το Δικό Σου Το Μαράζι
7) Θλίψη
8) Καϊξής
9) Egypt Strut
10) Αργιλέ Μου Γιατί Σβύνεις
11) Ένα Χασαποσέρβικο
12) Κι Άλλο Χασαποσέρβικο
13) Τα Παιδιά Της Γειτονιάς Σου
14) Τα Χάρτινα
15) Lullaby

1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου