Τρόποι ενημέρωσης

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Saigon - The Greatest Story Never Told (2011)


Νομίζω οι συστάσεις για τον Saigon είναι περιττές καθώς όλοι, λίγο πολύ θα έχετε ακούσει από δώ ή από κει κάποιο κομμάτι του. Το Greatest Story Never Told λοιπόν, δεν είναι απλά ένα LP για τον Saigon, είναι ένα στοίχημα με τον εαυτό του καθώς του πήρε 5 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει να το κυκλοφορήσει.
Στη χρονική αυτή περίοδο κυκλοφόρησαν βέβαια και mixtapes/street albums, αλλά τίποτα βεβαίως δεν είχε την βαρύτητα του Greatest Story Never Told. Παρόλο που το CD επίσημα κυκλοφορεί στις 15/2, κάποιοι συνέβαλαν στο να διαρρεύσει λίγο νωρίτερα (ελλείψει 2/3 bonus κομματιών όμως, αλλά δεν πειράζει).

Πριν το ακούσω μπορώ να πω πως είχα μερικούς ενδοιασμούς, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που albums με τόσο hype και τόση αναμονή έχουνε βγει πατάτες. Τα 4.5 Mics του Source δεν μου έλεγαν τίποτα επίσης.

Οι ενδοιασμοί άρχισαν να γίνονται φοβίες καθώς το πρώτο κομμάτι (The Invita Saigon) μου φάνηκε πολύ μέτριο. Όλα όμως εξαφανίστηκαν ακούγοντας το γνώριμο εδώ και καιρόο, γαμάτο Come On Baby. Βλέποντας αυτό το κομμάτι, επιβεβαιώθηκα οτι τελικά το άλμπουμ θα συνεχιστεί ιδανικά.
Και όντως έτσι συνεχίστηκε. Με έναν Saigon που ταίριαζε γάντι στις παραγωγές (Just Blaze, Scram Jones, DJ Corbett, Buckwild, Red Spyda, SC, Kanye West, D.Allen), και οι συμμετοχές να είναι μετρημένες, με τις περισσότερες να είναι απλά φωνητικά, τα οποία ομόρφαιναν το κάθε κομμάτι, το καθένα με τη δικιά του πινελια ξεχωριστά. Κομμάτια όπως τα Preacher, The Greatest Story Never Told, Friends, Better Way επίσης μας θυμίζουν γιατί ο Just Blaze θεωρείται ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία beatmakers. Συνεχίζοντας την ακρόαση του δίσκου και ενώ έχουμε περάσει το 2ο μισό, βλέπουμε τον Kanye West να δίνει μια πολύ χαλαρωτική διάθεση στο It's Alright. το όποιο είναι ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του δίσκου, καθώς είναι ακόμα ένα που δεν μπορείς να τους βρεις κάποιο δυνατό ψεγάδι, μια δικαιολογία για να μην το ακούσεις.
Mετά περνάμε 2 κομμάτια δυνατά αλλά όχι τόσο όσα τα άλλα (Believe It, Give It To Me) για να φτάσουμε στο What The Lovers Do στο οποίο ο Saigon σε κερδίζει από το πρώτο κουπλέ, καθώς και η παραγωγή από την πρώτη loopα. Όπως και ο Buckwild στο Oh Yeah.
Το CD δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα πάντως, καθώς το Bring Me Down pt.2 έχει ένα σκαλωτικό hook, μια πολύ ωραία παραγωγή και πολύ σωστά verses. Ό,τι πρέπει για να ένα ιδανικό τελείωμα ενός φοβερού δίσκου.

Κλείνοντας, επειδή ξέρω πως μπορώ να μιλάω όλη την ώρα για τον δίσκο, καθώς με εντυπωσίασε στο έπακρο, θα σταματήσω κάπου εδώ. Απλά καταλήγω στο οτι το Greatest Story Never Told είναι ένας δίσκος από την αρχή μέχρι το τέλος ΠΑΡΑΓΩΓΑΡΕΣ, και ο Saigon παρόλο που πολλά από τα κομμάτια (αν όχι όλα) είναι παλιά, τον βλέπω πολύ φρέσκο που ήρθε για να δώσει ΔΙ-ΣΚΑ-ΡΑ.
Αυτή είναι η ταπεινή μου πρόταση για σήμερα, είμαι σίγουρος πως ακόμα και αν δεν σας ψήνει πολύ ο Saigon, παραγωγικά ο δίσκος θα σας κάνει να ασχολείστε μαζί του για πολύ καιρό.



Tracklist:
1. Station Identification (Intro) f. Fatman Scoop
2. The Invita Saigon f. Q-Tip & Fatman Scoop
3. Come On Baby f. Swizz Beatz & Jay-Z
4. War
5. Enemies
6. Friends
7. The Greatest Story Never Told
8. Clap f. Faith Evans
9. Preacher
10. It’s Alright f. Marsha Ambrosious
11. Believe It
12. Give It To Me f. Raheem DeVaughn
13. What The Lovers Do f. Devin The Dude
14. Better Way f. Layzie Bone
15. Oh Yeah (Our Babies)
16. Bring Me Down

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου