Τρόποι ενημέρωσης

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ana Tijoux - 1977 (2009)



Σας μπέρδεψε λίγο ο τίτλος; Προφανώς και ο τίτλος του album είναι "1977", προφανώς η χρονολογία είναι το 2009 και προφανώς η Ana (ή Anita) Tijoux είναι μια άγνωστη σε εσάς, αλλά πολλά υποσχόμενη Γαλλοχιλιανή καλλιτέχνις.
Γεννημένη το 1977 (αυτό εξηγεί και τον τίτλο του album) στην Γαλλία από τους πολιτικούς εξόριστους γονείς της, η μουσική της έχει φανερές επιρροές τόσο από την Γαλλική όσο και από την λατινοαμερικάνικη καταγωγή της. Οι παραγωγές του album θυμίζουν σε μερικά σημεία hip hop του στυλ των Delinquent Habits ή των Cypress Hill ενώ πολλοί την παρομοιάζουν με την Nelly Furtado λόγω φωνής κυρίως.
Ίσως μερικοί να γνωρίζετε το "1977" κομμάτι που φιγουράρει στο soundtrack του νέου FIFA και είναι και ο λόγος που την έμαθα.
Προσωπικά ξεχωρίζω το album λόγω της αδυναμίας μου στην Ισπανική γλώσσα και δη το Ισπανικό hip hop και επιπλέον για τις προσεγμένες παραγωγές που όπως έχει πει και ο Phil Freeman:

"The music behind her is all echoed samples of horns and strings, plus the occasional bit of scratching -- mostly funky and occasionally lurching, these are jazzy beats firmly rooted in the tradition of DJ Premier, DJ Cam, DJ Krush, and other '90s classicists."


Σαν κομμάτια, προτείνω να ακούσετε για να έχετε μια γεύση το 1977, το Partir de cero, το Crisis de un mc και το Avaricia, δεν έχω κάτι παραπάνω να πω, οπότε σας παραδίδω την tracklist:


Tracklist:

01 - Intro
02 - Partir de Cero
03 - 1977
04 - Sube (Feat. Invincible)
05 - Obstáculo (Feat. Hordatoj)
06 - Crisis de un mc
07 - Problema de 2 (Feat. Panty)
08 - Mar adentro (Feat. Panty & Dacel)
09 - Oulala (Feat. Solo Di Medina)
10 - Pie izquierdo (Feat. Stailok & Bubaseta)
11 - Humanidad
12 - La nueva Condena
13 - Avaricia (Feat. Quique Neira & Hordatoj)
14 - Crisis de un mc (Feat. Como Asesinar A Felipes)

1 σχόλια:

To 1977 παίζει και στο Breaking Bad. Κομματάρα. Είσαι ψαγμένος τελικά.

Δημοσίευση σχολίου