Τρόποι ενημέρωσης

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Melody Gardot - My One and Only Thrill (2009)




Η μικρή (νταξ, μεγαλύτερη από μένα) Melody Gardot έχει καταφέρει με 2 μόλις δίσκους να εδραιώσει τη θέση της στην παγκόσμια jazz σκηνή, παρά το σοβαρό ατύχημα που είχε το 2003 το οποίο της άφησε ουκ ολίγα προβλήματα που όμως ξεπέρασε παραδειγματικά (ευτυχώς για μας) με τη βοήθεια της μουσικής όπως και η ίδια έχει δηλώσει. 

Εν πάσει περιπτώσει, από τους αγαπημένους μου jazz δίσκους, το My One and Only Thrill είναι ο δεύτερος κατά σειρά δίσκος της 25χρονης Melody Gardot. Είναι ένα πανέμορφο μίγμα blues, latin και φυσικά jazz το οποίο έχει το σπάνιο πλέον προτέρημα να σε αιχμαλωτίζει από την πρώτη κιόλας ακρόαση.
Ολα τα τραγούδια του δίσκου κρύβουν και από ένα ξεχωριστό συναίσθημα τα οποία με τη βοήθεια της φωνης της Μelody αλλά και την υπέροχη ενορχήστρωση αποκτούν μια ''γλυκύτητα''. Αισθήματα όπως αγάπη, απώλεια, θλίψη, απογοήτευση κ.α. δημιουργούν μία ζεστή ατμόσφαιρα με τα ''The Rain'', ''Our Love is Easy'' και (ειδικά λόγω μιας ξεχωριστής ανάμνησης)  το ''Your Heart is as Black as Night'' να αποτελούν τα highlight του άλμπουμ.

Εν κατακλείδι, το My One and Only Thrill αποτελεί έναν ιδανικό δίσκο για το φθινόπωρο και την αρχή του χειμώνα.




Tracklist:
  1. Baby I'm a Fool
  2. If the Stars Were Mine
  3. Who Will Comfort Me
  4. Your Heart Is as Black as Night
  5. Lover Undercover
  6. Our Love Is Easy
  7. Les Etoiles
  8. The Rain
  9. My One and Only Thrill
  10. Deep Within the Corners of My Mind
  11. Over the Rainbow
  12. If the Stars Were Mine

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου