Τρόποι ενημέρωσης

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Xpreshionists - Στον Πυρήνα (2010)


Οι Xpreshionists είναι ένα hip hop συγκρότημα από την Μυτιλήνη αποτελούμενο από 3 μέλη, τον Kebzer, τον Themes και τον Mike. Ενώ έχουν μια προϊστορία πάνω από 5 χρόνων ουσιαστικά φέτος έγιναν ιδιαίτερα γνωστοί λόγω της υποφαινομένης κυκλοφορίας τους υπό την ομπρέλα της Ηχοκρατορίας.

Το παρών album λοιπόν, το είχα ακούσει 2 μήνες αφ' ότου βγήκε και ουσιαστικά μόλις άκουσα το "Rap Manifesto" τo πλέον γνωστό κομμάτι του σχήματος. Η αλήθεια είναι ότι λόγω των ακουστικών μου προτιμήσεων εκείνη την περίοδο, παρ όλο που αναγνώριζα ότι ήταν αξιόλογο, το άφησα στην άκρη μέχρι πριν λίγες μέρες όπου και επανήλθε στην playlist μου, σχετικά καταλάθος θα έλεγα.

Τέλος πάντων, το album αποτελεί, κατά την ταπεινότατη μου άποψη την έκπληξη του 2010 στο Ελληνικό hip-hop, ίσως μαζί με την συνεργασία του Obnoksious Kas και του Blaq Poet. Παραγωγές που θυμίζουν την Golden Era του Ελληνικού hip-hop (χάρη στα μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν και το μεράκι του Kebzer) , πολύ καλή τεχνική όσον αφορά το πάτημα στο μέτρο, την χροιά, το flow και όλα τα παρελκόμενα και σαν κερασάκι στην τούρτα πορωτικά scratches από τον Kebzer.

Προσωπικά ξεχωρίζω το "Rap Manifesto", "Καινούρια Μέρα", "Σχέδιο Αλλαγής" και τα τρία μέρη του "Στον πυρήνα". Σίγουρα είναι ένα album που πρέπει να το κατεβάσει όποιος θέλει να πάρει μια καλή γεύση περί του Ελληνικού hip-hop.

Tracklist:

01 - Intro
02 - Rap Manifesto
03 - Σχέδιο Αλλαγής
04 - Στον Πυρήνα (Part 1)
05 - Κανείς Δεν Στέκει
06 - Ο Άλλος Σου Εαυτός
07 - Έχω Ανάγκη Να Σου Πω
08 - Βυθίζομαι
09 - Στον Πυρήνα (Part 2)
10 - Καινούρια Μέρα
11 - Είμαστε Λίγοι
12 - Ισόβια
13 - Στον Πυρήνα (Part 3)
14 - Μες Στην Αθήνα
15 - Κανείς Δεν Στέκει (Sunshine Mix)



1 σχόλια:

Η μυτιλήνη στο μεγαλείο της. Τα σέβη μου στο crew!

Δημοσίευση σχολίου