Τρόποι ενημέρωσης

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

The Psycho Realm - The Psycho Realm (1997)


Το ντεμπούτο και ομώνυμο cd των Psycho Realm ΓΑΜΑΕΙ!


Χμμ... Ωραίο intro. Πιο συγκεκριμένα, οι Psycho Realm (Sick Jacken, Big Duke & B-Real) το 1997 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd και το 2010 o LowInertia αξιώθηκε να το ακούσει και λίγους μήνες αργότερα αποφάσισε να το προτείνει και σε εσας. Let's cut to the chase.

Το cd περιέχει 14 κομμάτια και η θεματολογία του είναι καθαρά gangsta. Ακροατές των concious Ladose, Απέχεις, και λοιπών, μη κλείσετε την ετικέτα. Οταν λέω gangsta δεν εννοώ λεφτά-μουνιά-αμάξια-κόκες-yo και τέτοια. Το gangsta των Pcycho Realm είναι ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικό από το υπόλοιπο west coast hip hop και εξηγούμαι. Δεν αρνούνται τη ζωή τους στους ταραγμένους δρόμους του L.A., ούτε όμως την ψωνίζουν. Ο καλύτερος τρόπος για να περιγραφεί το style τους είναι ο ορισμός street reporters.

Street reporting το cd με τις παραγωγές του Sick Jacken να γαμάνε άπειρα, το ''περίεργο'' ραπάρισμα του Big Duke να σπέρνει και το κερασάκι στην τούρτα να είναι η φωνή του B-Real.
Με αυτά τα 3 βασικά στοιχεία περιγράφεται η ζωή ενός λατίνου gangster με όλες τις πιθανές εκφάνσεις της (sex-drugs-αναμετρήσεις-θάνατος).


Πιο συγκεκριμένα, το γνωστότερο και για πολλούς (καλά καταλάβατε, για μένα δεν είναι) το καλύτερο κομμάτι τους Stone Garden σίγουρα θα σας αρέσει γιατί ως γνωστόν death philosophy is kewl!

Ξεπερνώντας το ηλίθιο κόλλημα σας με ένα decent κομμάτι, φτάνουμε στα heavyweights.
Showdown: Κομμάτι - gangsta manifesto με παραγωγάρα και hook αρκετά σκαλωτικό. Σαν το τελευταίο κομμάτι από το δίσκου του Saigon (yeah, that's right mothafuckers, ξετσίπωτη αυτοδιαφήμιση).

Doors Intro/Confessions of a Drug Addict: Ενα κομμάτι που πραγματικά σε βάζει στο νόημα των ναρκωτικών, όχι σαν τις γλυκανάλατες μαλακίες του Υπουργείου Υγείας. Α! To sample από Doors νομίζω σας λέει πολλά και αν όχι κακώς.

PSYCLONES: Κεφαλαία γιατί το κομμάτι είναι το αγαπημένο μου. Ο,τι και να πω είναι λίγο. Απλά ακούστε το.

Το cd κλείνει με κάτι που δε το συναντάμε συχνά σε cd: Audio Cinema. Τα 2 μέρη του La Conecta είναι η αφήγηση μιας ιστορίας 3 ατόμων σε μια συμμορία όπου ο καθένας δρα με διαφορετικά κίνητρα. Δε λέω τίποτα spoilers, απλά ακούστε τα.

Ξεχώρισα: ΟΣΑ έχουν link, duh! 


Tracklist:
  1. Psycho City Blocks/Psycho Interlude
  2. Showdown
  3. The Big Payback
  4. Premonitions
  5. Interlude/Stone Garden/Interlude
  6. Temporary Insanity
  7. Doors Intro/Confessions of a Drug Addict
  8. Who Are You Interlude/Bullets
  9. Love Letters Intro/Love from the Sick Side
  10. R.U. Experienced/Outro
  11. Psyclones
  12. Lost Cities
  13. La Conecta Intro/La Conecta (Pt. 1)
  14. La Conecta (Pt. 2)/Goin' In Circles Outro



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου