Τρόποι ενημέρωσης

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Dj Krush - Meiso (1995)





O Dj Krush είναι παραγωγός και Dj από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Οντας ενεργός από το 1985 είναι από τους πλέον αναγνωρισμένους στον χώρο του hip hop παγκοσμίως αλλά και του turntablism γενικότερα. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μουσικής του είναι η εκτεταμένη χρήση samples από jazz κομμάτια καθώς και η χρήση ''φυσικών'' στοιχείων.
Ενα album που ξεχωρίζει κατ΄ εμέ και είναι must για κάθε έναν που ασχολείται με τον Dj Krush είναι το Meiso.

Το album αποτελείται από 14 κομμάτια. Αλλα instrumental και άλλα με συμμετοχές από MC's όπως C.L Smooth, G.U.R.U, Black Thought κ.α.
Κομμάτια που ξεχωρίζουν κατά την άποψη μου είναι τα ''Only the Strong Survive'', ''Ground'', ''What's Behind Darkness?'' και ''Oce 9504''. Tα skit ''Bypath'' είναι το μόνο ''μειονέκτημα'' του δίσκου αφού θεωρώ ότι δεν πολυκολλάνε με το υπόλοιπο feeling του δίσκου.
Αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό του δίσκου είναι o καθαρά urban ήχος ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με τη natural φιλοσοφία που ακολουθεί ο Krush στη δισκογραφία του.

Το κοινό που έχουν όλα τα κομμάτια μεταξύ τους είναι η αίσθηση του chill. Ακόμα και τα κομμάτια που έχουν raps βγάζουν την αίσθηση της χαλάρωσης, πράγμα που κάνει το album ιδανικό για soundtrack μεσημεριού μετά απο μια κουραστική μέρα. Προσωπική μου συνταγή: Mp3, ακουστικά και όλο το cd στο repeat μέσα στο λεωφορείο.




Τracklist:

  1. Only the Strong Survive (featuring C.L Smooth)
  2. Anticipation
  3. What's Behind Darkness?
  4. Meiso (featuring Black Thought and Malik B. of The Roots)
  5. Bypath 1
  6. Blank
  7. Ground (featuring Deflon Sallahr of Hedrush)
  8. Bypath 2
  9. Most Wanted Man
  10. Bypath 3
  11. 3rd Eye
  12. Oce 9504
  13. Duality (w/ DJ Shadow)
  14. Bypath - Would You Take It

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου