Τρόποι ενημέρωσης

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Flobots - Survival Story (2010)


Οι Flobots είναι ένα συγκρότημα το οποίο δεν μετράει περισσότερα από 10 χρόνια ζωής. Παρ όλα αυτά ο ήχος τους σου δίνει την εντύπωση ενός έμπειρου group με χρόνια στην πλάτη του.
Ξεφεύγοντας από τα κλασσικά στοιχεία τόσο της Hip Hop όσο και της Rock μουσικής καταλήγουν να κάνουν κάτι που οι ίδιοι όπως και αρκετοί άλλοι χαρακτηρίζουν "rap rock".

Παρ όλο που έχουν 10 χρόνια εμπειρίας, ουσιαστικά τα 5 από αυτά βρίσκονται για τα καλά στην μουσική βιομηχανία, κυκλοφορώντας αρχικά το 2005 το EP "Flobots present...Platypus" το οποίο τους έφερε ουσιαστικά για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο. Το 2007 (επανακυκλοφόρησε το 2008) βγήκε το "Fight With Tools" από το οποίο ξεχώρισε το "Handlebars" κομμάτι το οποίο θεωρώ μακράν το καλύτερο τους και το video clip απλά ένα masterpiece. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των Flobots από εκεί και έπειτα το βιολί στα κομμάτια τους κάτι το οποίο προσδίδει μία πολύ ιδιαίτερη νότα και σίγουρα προσδίδει παραπάνω ομορφιά.

Και κάπου εδώ φτάνουμε στο 2010 και συγκεκριμένα στον Μάρτη και την κυκλοφορία του "Survival Story" album με λιγότερα στοιχεία hip hop από το πρώτο, αλλά σίγουρα πιο καλοδουλεμένο και με πιο όμορφο ήχο. Κομμάτια που ξεχωρίζω; Σίγουρα το "White Flag Warrior" μαζί με τον Tim McIlarth των "Rise Against", το "Superhero" και το "Infatuation" με τον Matt Moris. Όπως ήδη ανέφερα χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι το βιολί ενώ δεν σε αφήνουν αδιάφορο οι στίχοι των κομματιών.

Σίγουρα είναι ένα album το οποίο θα αφήσει ευχαριστημένους τόσο τους rock ακροατές του στυλ "The Offspring" όσο και τους smooth hiphopάδες και όχι μόνο...


Tracklist:

1. Cracks In The Surface
2. The Effect
3. Defend Atlantis
4. If I
5. White Flag Warrior (feat. Tim McIlrath Of Rise Against)
6. By The Time You Get This Message
7. Airplane Mode
8. Whip$ & Chain$
9. Good Soldier
10. Superhero
11. Infatuation (feat. Matt Morris)
12. Panacea For The Poison

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου