Τρόποι ενημέρωσης

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Pendulum - Immersion (2010)


Τους Pendulum ίσως να μην τους γνωρίζετε αρκετοί. Ιδίως άμα τα ακούσματα σας έχουν να κάνουν με καθαρά ότι παίζει σε μεγάλα ραδιόφωνα ή σε μουσικά κανάλια.

Ωστόσο, άμα είστε λάτρεις της dnb ή γενικότερα τέτοιων ακουσμάτων στάνταρ θα έχετε ακούσει τουλάχιστον ένα κομμάτι τους. Το πιο πιθανό είναι να έχετε ακούσει το Slam, κομμάτι από το πρώτο album τους "Hold Your Colour" το οποίο γνώρισε μεγάλη απήχηση την περίοδο 2006-2007 και ουσιαστικά τους έκανε ευρέως γνωστούς. Άλλοι μπορεί να τους ξέρετε βέβαια από μερικά κομμάτια τους σε soundtracks παιχνιδιών όπως το Fifa Street 2 ή από το remix τους στο Voodoo People των The Prodigy, το οποίο θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο remix του συγκεκριμένου κομματιού. Το ίδιο συγκρότημα έχει κάνει διασκευές και άλλων γνωστών κομματιών, όπως το Master Of Pupets των Metallica.

Αρκετά είπα γι αυτούς όμως, ας περάσουμε στο album.

Το album έχει κλασσικά στοιχεία από drum n bass, συνοδευόμενα από τα φωνητικά του Rob Swire, και ηλεκτρικές κιθάρες, δίνοντας σου την εντύπωση ότι ακούς alternative rock πάνω σε ένα dnb drumkit. Τέλος, χαρακτηριστικό είναι και το dubstep στοιχείο σε αρκετά κομμάτια τα οποία και μου αρέσουν περισσότερο για αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Προσωπικά θα ξεχώριζα σαν κομμάτια το Watercolour, όμορφο κομμάτι με πολύ ωραία φωνητικά και σίγουρα μια πολύ καλοδουλεμένη παραγωγή. Επίσης, ξεχωρίζω το Immunize, στο οποίο έχει δώσει την πινελιά του και Liam Howlett των The Prodigy, εξασφαλίζοντας έτσι την επιτυχία του κομματιού. Για το τέλος, θα ήθελα να αναφέρω την συνεργασία τους με τους ντεθμεταλάδες "In Flames" στο Self Vs Self το οποίο αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με τα μπρουταλίδια κρίνω πως θα το βρει αρκετά ευχάριστο.
Συνοπτικά, μιλάμε για ένα αρκετά αξιόλογο album το οποίο δεν είναι σαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά "Hold Your Colour" αλλά παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και σίγουρα θα ευχαριστήσει μια μεγάλη μερίδα όσων από εσάς το ακούσετε.

Tracklist:

1 Genesis
2 Salt in the Wounds
3 Watercolour
4 Set Me On Fire
5 Crush
6 Under the Waves
7 Immunize (feat. Liam Howlett)
8 The Island, Part I (Dawn)
9 The Island, Part II (Dusk)
10 Comprachicos
11 The Vulture
12 Witchcraft
13 Self vs. Self (feat. In Flames)
14 The Fountain (feat. Steven Wilson)
15 Encoder

3 σχόλια:

Ποιος μπορει να ξεχασει και το απιστευτο remix του master of puppets των metallica η τις συνεργασιες που εχουν κατα καιρους με prodigy

Το απιστευτο κομματι Bloond sugar και αλλα!

Γενικά είναι στα top συγκροτήματα.
Σε αυτά τα είδη από τους αγαπημένους μου, μαζί με The Prodigy, Hadouken, Fatboy Slim κλπ

top συγκροτήματα του είδους πάντα

Δημοσίευση σχολίου