Τρόποι ενημέρωσης

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Fort Minor - The Rising Tied (2005)


Ο Fort Minor, ουσιαστικά ένα side-project του γνωστού από τους Linkin Park, Mike Shinoda είναι ένα όνομα σχετικά γνωστό σε κάποιους από εσάς σε άλλους όχι τόσο. Ίσως να φταίει το ότι έχει κυκλοφορήσει μία ολοκληρωμένη του δουλειά στο εμπόριο, ίσως να φταίει ότι δεν έλαβε την προώθηση που χρειαζόταν, πάντως σίγουρα κατά την γνώμη μου είναι ένα υποτιμημένο όνομα ή πιο σωστά το "The Rising Tied" είναι ένα υποτιμημένο album.


Βέβαια, μερικά κομμάτια έγιναν για λίγο καρό "hits" όπως το "Where'd you go" (με την Holly Brook και τον John Matranga) ή το "Remember The Name" (με τους Styles Of Beyond) το οποίο προωθήθηκε αρκετά μέσω του NBA. Παρ όλα αυτά σίγουρα είναι ένα album το οποίο αξίζει να ακούσει ο καθένας, καθώς δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο hip hop, γι αυτό άλλωστε και του χουν δώσει την ταμπέλα "Alternative Hip Hop".

Είναι χαρακτηριστικές οι επιρροές δε από τους Linkin Park και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τον ήχο που βγαίνει ο οποίος είναι αρκετά "rock" σε μερικά σημεία (όσο ασαφής κ αν είναι αυτός ο όρος). Τέλος, πιστεύω πως αξίζει να αναφέρω την συνεργασία με τον John Legend (στο κομμάτι "High Road") όπως και με τον Black Thought από τους "The Roots" (στο κομμάτι "Right Now").

Συνοπτικά, είναι ένα cd το οποίο είναι άρτιο από κάθε άποψη και ίσως αν υστερεί σε κάτι είναι ότι μερικά κομμάτια μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους όσον αφορά το ύφος κυρίως. Σε γενικές γραμμές είναι ένα cd που δύσκολα σε αφήνει δυσαρεστημένο.

Για να πάρετε μια γεύση, σας δίνω το "We Major", ένα δωρεάν mixtape που κυκλοφόρησε με σκοπό να προωθηθεί το "The Rising Tied". Το mixtape, όπως όλα τα mixtape άλλωστε, έχει δωθεί δωρεάν.



Tracklist:

1. Introduction
2. Remember The Name (feat. Styles Of Beyond)
3. Right Now (feat. Black Thought Of The Roots and Styles Of Beyond)
4. Petrified
5. Feel Like Home (feat. Styles Of Beyond)
6. Where'd You Go (feat. Holly Brook and Jonah Matranga)
7. In Stereo
8. Back Home (feat. Common and Styles Of Beyond)
9. Cigarettes
10. Believe Me (feat. BoBo and Styles Of Beyond)
11. Get Me Gone
12. High Road (feat. John Legend)
13. Kenji
14. Red To Black (feat. Kenna Jonah Matranga and Styles Of Beyond)
15. The Battle (feat. Celph Titled)
16. Out The Back (feat. Mr. Hahn)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου