Τρόποι ενημέρωσης

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

The Prodigy - Invaders Must Die (2009)


Πιστεύω δεν χρειάζεται να σας συστήνω τους The Prodigy, το συγκρότημα που σχεδόν όλοι μας έχουμε κολλήσει μια περίοδο με τουλάχιστον ένα κομμάτι τους. Το συγκρότημα που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το μουσικό είδος που ανήκει. Το συγκρότημα στο οποίο ανήκει ο άνθρωπος με τις πιο πολλές φήμες για θάνατο παγκοσμίως (!) (Keith Flint). το συγκρότημα στο οποίο ανήκουν το "Voodoo People", το "Firestarter", το "Smack My Bitch Up", το "Spitfire", το "Breathe", το "No Good" και άλλες τόσες επιτυχίες. Το συγκρότημα που στις 17 & 18 του μηνός θα μας τιμήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Έτσι λοιπόν, δεν πιστεύω πως χρειάζεται να τους συστήσω, αρκετά έγραψα ήδη λόγω της έκστασης στην οποία βρίσκομαι όποτε τους ακούω. Ας περάσουμε στο album.

Κάπου εδώ να κάνω μια διευκρίνιση. Δεν το θεωρώ το καλύτερο τους album. Πιστεύω η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί το Fat Of The Land το καλύτερο album όχι μόνο των The Prodigy αλλά σίγουρα και από τα καλύτερα του είδους μαζί με άλλα του Fatboy Slim, των Chemical Brothers κλπ κλπ (σε όλους θα κάνω τουλάχιστον μια αναφορά κάποτε).

Invaders Must Die λοιπόν, ή πιο συντομευμένα "IMD" ένα album, πολλές επιτυχίες. Ένα cd καθαρή αδρεναλίνη, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει το Βρετανικό συγκρότημα. Εν μέρει, ντρέπομαι που κάνω αναφορά για ένα τέτοιο album, αλλά έχουμε πει ότι θα σας δείχνουμε και σχετικά γνωστά albums, οπότε ας προχωρήσουμε.
"Invaders Must Die", "Omen", "Warrior's Dance", "Take Me To The Hospital", "Thunder" είναι αυτά που ξεχώρισα εγώ. Χωρίς τα υπόλοιπα κομμάτια να στερούνται ακουστικής αισθητικής, απλά σίγουρα οποιοδήποτε κομμάτι εκ των άνωθεν δεν σε αφήνει αδιάφορο. Με την μουσική τους να ταιριάζει πάντα στα δεδομένα της εκάστοτε εποχής πλησιάζοντας πάρα πολύ το dubstep στοιχείο, ένας λόγος που εξηγεί και τα τόσο επιτυχημένα Dubstep Remixes που έχουν γίνει (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Remix των Noisia στο Omen).
Έχουν βγει πολλές εκδοχές του album. Εγώ προτείνω ανεπιφύλακτα την Special Edition και αν είναι δυνατόν βρείτε/κατεβάστε και το Invaders EP, δουλειά που κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη που μας πέρασε με μερικά remixes και το Mescaline. Επίσης, έχει κυκλοφορήσει μία συλλογή με τα Psychedelic remixes των κομματιών αυτών που πάλι συστήνω ανεπιφύλακτα.
Παρακάτω, παραθέτω την tracklist της Special Edition του IMD.


Tracklist:

CD1
1. Invaders Must Die
2. Omen
3. Thunder
4. Colours
5. Take Me to the Hospital
6. Warrior's Dance
7. Run with the Wolves
8. Omen Reprise
9. World's on Fire
10. Piranha
11. Stand Up
12. The Big Gundown
13. Wild West
14. Omen (Live at Rock Am Ring 2009)

CD 2
1. Invaders Must Die (Liam H Re-Amped Version)
2. Invaders Must Die (Chase & Status Remix)
3. Omen (NOISIA Remix)
4. Omen (Hervé’s End Of The World Remix)
5. Warrior’s Dance (Future Funk Squad’s ‘Rave Soldier’ Mix)
6. Warrior’s Dance (Benga Remix)
7. Warrior’s Dance (South Central Remix)
8. Take Me to the Hospital (Rusko Remix)
9. Take Me to the Hospital (Sub Focus Remix)
10. Take Me to the Hospital (Josh Homme & Liam H’s Wreckage Mix)
11. Take Me to the Hospital
12. Invaders Must Die (Yuksek Remix)
13. Thunder (Bang Gang Remix)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου