Τρόποι ενημέρωσης

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Roni Size / Reprazent - In The Mode (2000)



Ο Roni Size είναι καταξιωμένος Βρετανός Dj και από τους πλέον γνωστούς στον χώρο της DnB σκηνής. Χαρακτηριστικό στυλ των μουσικών του είναι ότι συχνά τείνουν προς το breakbeat ενώ αρκετά συχνά έχει συνεργαστεί και με διάφορους emcees όπως ο Method Man των Wu Tang Clan ή η Bahamadia (Gangstarr Affiliated) για να πατήσουν πάνω στα κομμάτια του. Τα κομμάτια του κατά κόρον απαρτίζονται από ένα extreme ύφος το οποίο και τον κατατάσσει στις αγαπημένες επιλογές πολλών fan του είδους.
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα προτείνω το "In The Mode" album που κυκλοφόρησε το 2000 με την συνεργασία της κολλεκτίβας "Reprazent" την οποία ο ίδιος έχει δημιουργήσει.
Το In The Mode είναι ένα άρτιο παραγωγικά cd, ίσως όχι το καλύτερο του, αλλά σίγουρα αυτό που με συγκινεί περισσότερο. Ίσως να ευθύνεται το έντονο rap στοιχείο που έχει μέσα (System Check, Ghetto Celebrity, Dirty Beats κλπ) όπου σίγουρα δεν αφήνει αδιάφορο κανέναν hip-hop ακροατή. Ιδίως άμα έχετε και μια αγάπη για τους Wu-Tang Clan τότε δεν θα ήταν καθόλου τυχαίο αν έχετε ακούσει το "Ghetto Celebrity" που είναι σε συνεργασία με τον Method Man, ενώ αξίζει να αναφερθεί και η συνεργασία του με τον Zack De La Rocha των RATM. Τέλος, φανερή είναι και η συνεισφορά του Dynamite MC στον δίσκο καθώς συμμετέχει σε μεγάλο μέρος αυτού.
Έχουμε λοιπόν ένα cd το οποίο ξεφεύγει από το καθιερωμένο dnb πρότυπο και πατάει πάνω και σε άλλα είδη μουσικής καθώς ακούμε samples από πληθώρα ειδών (κάτι συνηθισμένο ωστόσο από έναν καλλιτέχνη ο οποίος ακουμπάει πολύ κοντά στο hip-hop).
Το "In Te Mode" λοιπόν είναι ένα album το οποίο συστήνω ανεπιφύλακτα για κάποιον ο οποίος έχει hip-hop ακούσματα και θέλει κάτι εναλλακτικό, για κάποιον που θέλει να ακούσει κάτι extreme, αλλά και για οποιονδήποτε έχει ανοικτά αυτιά ώστε να ξεχωρίσει την ομορφιά των παραγωγών του Βρετανού Dj.


Tracklist:

1 Railing (Part 2)
2 In + Out
3 System Check
4 Ghetto Celebrity (feat. Method Man)
5 Lucky Pressure
6 Balanced Chaos
7 Switchblade
8 In Tune With The Sound
9 Who Told You
10 Heavy Rotation
11 Staircase
12 Mexican
13 Dirty Beats
14 Centre Of The Storm (feat. Zack De La Rocha)
15 Snapshot
16 Play The Game

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου